search
top

O autoru bloga

WH3G0258      

Zdravo!

Dobro došli na moj blog. 

 

 

 

Moje ime je Miloš Živković.  

Po vokaciji sam diplomirani muzički pedagog sa višegodišnjim iskustvom u radu sa decom i odrasilima.

 

Trenutno sam zaposlen na mestu nastavnika muzičke kulture u OŠ “Kralj Aleksandar I” u Gornjem Milanovcu.

Rad sa decom mi pruža veliko zadovoljstvo i nastojim da budem istrajan u svemu što ima veze sa mojim pozivom i što kvalitetnijim radom. Trudim se da u radu stalno napredujem, izrađujem i u praksi primenjujem edukativne materijale, inovacije, razne metode.

Koristim informaciono-tehnološka nastavna sredstva i putem audio-vizuelne percepcije pokušavam da đacima što više i bolje približim muziku kao jednu od najlepših vrsta umetnosti.

 

 

Cilj bloga je da deci, mojim đacima, pa i odraslima, prezentujem muziku kao umetnost i da svi koji to žele:

 • obnove, prošire svoje znanje
 • razmene iskustva iz prakse
 • pronađu radne materijale za prezentovanje muzike
 • da podele sa ostalima svoja iskustva
 • saznaju nešto novo 
 • pročitaju
 • poslušaju
 • vežbaju…

 

 

Plan je da postavljanje edukativnih tekstova, štampanih i video materijala, zanimljivosti o kompozitorima i ostalim muzičarima, note svetski poznatih muzičkih dela- poznatih muzičkih kompozitora koje su prilagođene početnicima a i malo starijim itd… 

 

S obzirom da se u doba interneta brže i lakše povezujemo sa ljudima, uputio sam srdačan poziv mojim kolegama, profesorima muzike da se i oni uključe u razvoj bloga i da svojim tekstovima, prilozima i idejama pomognu svima nama a sve u cilju što kvalitetnijeg, kreativnijeg i zanimljivijeg sadržaja na samom blogu. Na moju veliku radost, kolege su prihvatile moj poziv i u narednim danima, očekujte i tekstove sa njihovim potpisom.

 

Razne kategorije tekstova, stručnih članaka, materijala za nastavu, objašnjenja u vezi sviranja, teorije muzike, zanimljivih video materijala i još mnogo toga možete pretražiti kroz kategorije članaka na blogu.

 

Mreže na kojima možete pratiti novosti sa bloga su (klik na njih):

Facebook stranica- Upoznaj muziku

Twitter – Upoznaj muziku

Google+ Upoznaj muziku

Pinterest- Upoznaj muziku

 

Pored toga, autor sam i realizator dva (od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja), akreditovana seminara za školsku 2014/15. i 2015/16. godinu koje realizujem u saradnji sa Regionalnim centrom za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju- Čačak.

Ideja o seminarima je nastala iz želje da kolegama ukažem na značaj muzike, približim im muziku kao umetnost, osvežim im znanje, razmenimo iskustva, prezentujem svoje aktivnosti, ideje, podelim sa njima svoje materijale i, na kraju, svi budemo još uspešniji u svom budućem radu.

U želji da svoja iskustva i materijale za nastavu delimo brže i bolje osnovao sam dve grupe na fejsbuku (za svaki seminar po jednu 😉 ) gde kolege mogu da pronađu odlične primere iz prakse, stručne tekstove, materijale za nastavu i druge zanimljivosti.

 

Linkovi za više informacija o seminarima:

1. link ZUOV  i  link za fb stranu o seminaru

2. link ZUOV i  link za fb stranu o seminaru  

 

 

Vodim online časove preko Skajpa za đake, studente i sve koji imaju želju da obnove svoje prethodno znanje, da se usavršavaju iz raznih oblasti muzike.

Link za više informacija o programima koje vodim: Časovi muzike preko skajpa.

 

 

Osnivač sam još jedne grupe na fejsbuku po nazivom Muzika je moj svet koja je osmišljena kao sredstvo komunikacije sa mojim učenicima i svima koji vole sve stilove i pravce u muzici osim kiča, “turbo-mega-giga-tera”-folka i ostalih “muzičkih pravaca” koji nemaju vrednost.

 

 

Pobornik sam principa celoživotnog učenja pa se stoga svakodnevno stručno usavršavam na akreditovanim seminarima, putem interneta, štampane literature i raznih drugih metoda a sve u želji da kontinuirano napredujem u svom radu. 

Profesionalnih planova za blisku i dalju budućnost imam mnogo a, jedan od onih koji bih želeo da se ostvari je i upis na doktorske studije. 

Planiram, u mom gradu, osnivanje edukativno-kreativnog muzičkog centra, mnogobrojne nastupe sa horom, orkestrom, talentovanim pojedincima i grupama đaka sa kojima radim i, još puno toga… 🙂

 

Danas je u doba interneta i lakoj dostupnosti svih željenih sadržaja, biti neobrazovan stvar izbora.  

 

Nadam se da ćete ovde pronaći nešto i za Vas.

 

Knjiga utisaka čitaoca bloga, motiviše me da nastavim da razvijam ovaj blog.

 

Ako Vam se svidi sadržaj sa bloga, podelite ga sa svojim prijateljima.

 

 

 

Pišite mi! Rado ću odgovoriti na vašu poruku.

 

Kontaktirajte me ako imate pitanja, komentare, sugestije, ispravke, nove teme koje bi Vas zanimale u budućnosti na blogu.

 

Ako ste:

 • čitalac bloga i potrebna vam je neka dodatna informacija, pojašnjenje, savet ili samo želite da date svoj komentar o blogu

 

 • slobodno mi se obratite, čak i kada mislite “ma ovo je glupo pitanje”

 

 • bloger, predstavnik medija, institucije, agencije ili radite u ustanovi kulture, umetnosti – rado ću razmotriti predloge za saradnju.

 

 

 

2 Responses to “O autoru bloga”

 1. andjela says:

  super je i zelim da se bavim muzikom

  • Leopold...Leopold... says:

   Anđela,

   Drago mi je da Vam se sviđa blog.
   Nadam se da će Vam sadržaji bloga pomoći da razjasnite sve nedoumice o muzici.
   Ako imate neka pitanja ili predloge za buduće ćlanke koji Vas posebno zanimaju, slobodno ih postavite u komentaru.

   Pozdrav! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Zašto se potpisujem kao Leopold…Leopold… | Upoznaj Muziku - […] O meni […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

top